Bakt paprika

Har du besøkt Casa Karen har du sikkert fått dette som antipasti i en eller annen form. Det er flere måter å gjøre det på, men jeg tror denne metoden er den sikreste. Du varmer opp stekeovnen til 180 grader, så legger du paprikaene hele inn på i en ildfast form. Etter en stund vil de begynne å bli mørke på oversiden. Da kan du snu dem til de har fått god farge over det hele. Det tar gjerne 20 – 30 minutter. Ta formen ut og la paprikaen kjøle seg en stund.

pap2

Når du kan ta i dem uten å brenne deg, stikker du hull i enden, slik at væsken renner ned i den ildfaste formen. Deretter legger du paprikaen på en skjærefjel og deler den i to. Du snur halvdelene og skinnet skal nå være lett å dra av. Legg dem tilbake i formen sammen med væsken som kom fra paprikaen.

Dette kan gjøres flere timer før du skal servere. Her er så tre varianter:

1. Fylt paprika med Ricotta ost. Bland osten med friske urter og legg en klatt på hver halvdel med paprika som rulles sammen. Kan serveres både kald og varm.

2. Paprika med parmesan og balsamico krem . Varm opp paprika i formen sammen med væsken til paprikaen er varm. Lag parmesan – skrell med potetskreller og legg dem på parmesan sammen med noen dråper balsamico krem, evt sammen med noen blader roccola.

3. Paprika med bagna cauda. Bak paprika som over. Bagna cauda: Du starter med å rense 4 store hvitløbåter. Legg dem i kaldt vann og kok dem opp. La dem trekke i 3 minutter. Ta opp hvitløkbåtene og mos dem sammen med 6 ansjosfileer. Dette has i 4-6 spiseskjeer med god olivenolje og varmes sakte opp slik at hvitløkbåter og ansjosfileene løser seg opp. Til slutt rører du i en klatt godt smør og heller det hele over.

paprika

Bagna Cauda er i Piemonte forbundet med en egen rett. Du lager store porsjoner av oppskriften som beskrevet over. Under ser du at man har dekket opp til et typisk bagna cauda bord. Hver person får en liten skål med sausen som holdes varm av telys under. Så er det skåret opp grønnsaker, både kokte og rå som stikkes i sausen og spises. OBS! Himmelsk godt, men man lukter hvitløk i lang tid etterpå.